Zaziv Duha Svetoga – Prozor

Danas, 15. rujna na Dvadesetčetvrtu nedjelju kroz godinu u nazočnosti vjernika, učenika, roditelja, nastavnika, profesora, vjeroučitelja, odgojitelja … početak nove školske, ali i vjeronaučne godine u župi Presvetog Srca Isusova Prozor obilježen je slavljem svete Mise i Zazivom Duha Svetoga.

Slavlje sv. Mise s početkom u 9:30 sati predvodio je i tijekom njega propovijedao Stipica Lešić, župni vikar.

U svečanosti euharistijskog slavlja svojim pjevanjem, sviranjem, ministriranjem, čitanjem, prinosom darova pored roditelja i učitelja sudjelovali su djeca i mladi župe Prozor, posebno učenici OŠ Marka Marulića Prozor i Srednje škole Prozor.

Prigodna čitanja pročitali su jedna majka i ravnatelj OŠ, a prigodni psalam otpjevali su članovi Zbora mladih.

Tijekom propovijedi kapelan Stipica kroz formu pitanja i odgovora, obraćajući se posebno djeci i mladima, izrekao je riječi poticaja i ohrabrenja.

Loptu i školsku torbu, krsnu svijeću, bibliju, udžbenike i slatkiše tijekom Prinosa darova prinijeli su osnovnoškolci i jedna majka.

Slavlje sv. Mise svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su su članovi župnog Zbora mladih predvođeni s. Marinelom Zeko, SMI.

Tekstove prigodne Molitve vjernika i Prinosa darova pročitali su osnovnoškolci i dvije nastavnice.

Poslije popričesne molitve, kapelan je prošao crkvom škropeći nazočne, a za to vrijeme vjeroučitelj je čitao tekst Zaziva Duha Svetoga.

Po završetku euharistijskoga slavlja, kapelan je pri izlasku iz crkve dijelio slatkiše.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić