Prikazanje Gopodinovo

U povodu Prikazanja Gospodinova u hramu prinosim ti Gospodine sebe- imenom i prezimenom, svoje porijeklo i naslijeđe, svoje gene i odgoj koji me je postavio na noge. Svoju naobrazbu i svoj životni poziv, moje radno mjesto i djelovanje u okruženju privatnoga i javnoga, sve stavljam Tebi na raspolaganje. Sve što sam stekao prilažem na ulazu u Tvoj hram.Ne želim da me išta udaljuje od Tebe. Tvoje blizine sam žedan.

Isuse, želim biti dostojan Tvoga djelovanja u mojem životu. Ne uzimam olako Tvoje božansko ni tvoje ljudsko sebedarjekoje su podario ovome svijetu, a time i meni.

Radim po savjesti koju su Gospodine utkao u mene, ali i griješim na svakome koraku. Ne dozvoli da se bilo kakav grijeh ispriječi u komunikaciji i odnosima među ljudima koje si stavio na moj životni put. Promatram, kao što i sam koristim, mnoge suvremene tehnologije i uviđam kako je unatoč svim sredstvima čovjek sam i ne zaštićen bez Tvoje prisutnosti. Ranjiv. Iscijeli i ozdravi moju dušu, duh i tijelo prije nego kročim u Tvoj hram.

Želim se prikazati,aliTi me ionako vidiš onakvim kakav jesam. Nemam pobuda pretvarati se  da sam nešto dobro, jer sve što je dobro dolazi od Tebe. Ne bih se hvastao i prisvajao zasluge koje nisu moje niti mi trebaju. Snaga svijeta tame zna biti okrutna i ne mogu se sam nositi s njome. Potrebno mi je Tvoje rasvjetljenje. Želim hoditi u svjetlosti i ka svjetlosti.

Zato prigibam svoja koljena pred Tvojom svetosti. Kako su Tebe Isuse prikazali Tvoji roditelji u hramu, tako se i ja sada pune svijesti prikazujem Tebi. Bez Tebe sam ništa, a u Tebi je sva punina mojega života. Ti znaš što je meni potrebno. Što me pokreće i što ispunjava.

Zahvaljujem Ti se Isuse za svoju obitelj, suprugu i djecu. Oni su mi ogledalo u kojemu mogu vidjeti koliko sam Ti blizu. Oni osjete moju osobnost, narav i moje djelovanje. Uskladi ono što želim s onim što činim. Zahvaljujem Ti Isuse i za svoje roditelje i za sve što su napravili kako su najbolje znali i umjeli. I za ono što nisu znali. Sve bih napravio isto jer me je to dovelo do srca koje je uvijek žedno Boga. Iako sam i sam roditelj, ne mislim kako sve znam i činim kako treba, nego se javljam u pohađanje škole roditeljstva u Tvoj razred.

Zahvaljujem Ti Isuse i za sve učenike moje škole. Neka osjete ljubav koju nosim za njih. Neka ih odgoj i obrazovanje koji primjenjujemo katehizacijom dovede do slave Tvoga imena. Blagoslovi Bože i sve njihove roditelje koji su nam povjerili svoju djecu. Neka susreti s njima budu ispunjeni vjerom i nadom.

U srce Tvoje Isuse stavljam i sve moje radne kolege. Dijelimo kao na traci i dobro i zlo koje se isprepliće u učionici, na hodnicima i zbornici. Svi smo različiti i pokrivamo mnoga područja života, ali nam je svrha ista-pouka i prenošenje znanja i iskustva. Pročisti nas od nas samih i budi svima utjeha i spasenje.

Zahvaljujem ti Isuse i za sve prijatelje, sadašnje, bivše i buduće. Svima nama Ti budi prijatelj i srest ćemo se u Tvome imenu. Prikazujem ti i svu rodbinu, užu i širu da jedni drugima budemo zahvalni što možemo dijeliti rodbinske veze. Ti si Isuse bio ponos Davidove loze. Pročisti naše  korijene da možemo roditi dobre i zdrave plodove. To je bio moj naklon Tebi.