Misa zahvalnica maturanata oraških srednjih škola

Maturanti oraških srednjih škola, Srednje strukovne škole Orašje i Školskog centra fra Martina Nedića u srijedu, 17. svibnja predvođeni svojim vjeroučiteljima, Gabrijelom Miličević Mikić i fra Ivanom Stanićem euharistijskim su slavljem u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Orašju zahvalili Bogu za završetak svojeg srednjoškolskog obrazovanja. Misno slavlje predslavio je fra Ivan Stanić, vjeroučitelj u Školskom centru, u koncelebraciji s oraškim župnikom fra Bonom Kovačevićem. Sudjelovalo je stotinjak maturanata, kojima se pridružilo nekoliko razrednika i profesora. Službu riječi animirali su učenici Srednje strukovne škole, a pjevanje mladi iz župe Tolisa.

U prigodnoj propovijedi fra Ivan je pozvao maturante da svoju budućnost povjere Bogu, da preispituju sve što im društvo nudi, da ostanu u okrilju Crkve, ispune život smislom i da se ne boje.

Po završetku misnog slavlja maturantima se obratio i fra Bono, potaknuvši ih da se odvaže živjeti svoje živote, a potom je jedna od maturantica izrekla prigodnu molitvu maturanata.