Misno slavlje i zaziv Duha Svetoga za učenike i djelatnike KŠC „Petar Barbarić“ Travnik

Svaki novi početak je mogućnost za stjecanje novih znanja, vještina i iskustva. Bez razgovora s Bogom i utjecanja Njemu i Njegovoj milosti, teško se nekad suočiti s preprekama koje se nađu na tom putu. Stoga su učenici i djelatnici Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik novu školsku i nastavnu godinu u ponedjeljak, 2. rujna 2024., započeli slavljem svete mise i zazivom Duha Svetoga u crkvi svetoga Alojzija Gonzage. Euharistijsko slavlje predmolio je don Ante Vrhovac, odgajatelj u Centru.

U svojoj homiliji don Ante je istaknuo da je potrebno rasti u dobi, mudrosti i milosti, a za taj rast potrebno je ispuniti pet preduvjeta:

1. spavanje;

2. tjelesne potrebe;

3. molitva;

4. odnos prema drugima i

5. rad.

Misno slavlje je animirao školski zbor pod vodstvom Vlatke Čabro, a za čitanja su bili zaduženi učenici predmetne nastave Osnovne škole i Gimnazije.

Za učenike razredne nastave i njihove učitelje upriličen je prigodni blagoslov kojeg je predvodio don Jakov Kajinić. Uz pjesmu i molitvu blagoslova, don Jakov je zaželio malenima uspješnu novu nastavnu godinu uz obilje Božjeg blagoslova.

Marija Glavaš, vjeroučiteljica