Pruži ruke Božiću

Naziv je volonterske akcije koju već treću godinu zaredom provode vjeroučenici srednjih škola te viših razreda osnovnih škola triju župa u općini Kakanj.

Svrha je potaknuti mlade na darivanje svoga vremena tijekom Došašća potrebitima iz naših župa osobito starijim i nemoćnim.  Prije samog Božiča na satu vjeronauka zajedno ćemo opet razgovarati i razmišljati o našim volonterskim djelima.

Došašće je vrijeme veće posvećenosti svojim bližnjima stoga su vjeroučenici devetog razreda na satu vjeronauka izradili adventski pano koji su namijenili svojoj župi svetog Petra i Pavla u Kaknju.

Najmlađi u područnim Školama Kraljeve Sutjeske i Čatića započeli su Došašće prigodnim kreativnim radionicama u kojima su istakli svoje vještine bojanja, lijepljenja, rezanja i ukrašavanja prigodnih adventskih svijeća i kalendara dobrih dijela.

Oni malo stariji Došašče su započeli u ozbiljnijem tonu. Naime, Centar za mlade Ivan Pavao II. i ove godine organizira radionice Klik za zdravlje sa ciljem prevencije raznih vrsta ovisnosti kod mladih. Vjeroučenici naših škola su prošle godine sudjelovali u ovom projektu koji je nažalost bio prekinut zbog brojnih obveza djelatnika centra tijekom dolaska našeg pape Franje u Sarajevo. Nadamo se boljoj sreći ove godine.

Lijep pozdrav i sretne blagdane želimo svim čitateljima

Dražen Filipović, vjeroučitelj