Humanitarna akcija za pomoć siromašnim studentima u BIH

Treću godinu za redom je Hrvatski katolički centar sv. Leopold Bogdan Mandić Sunshine/Melbourne organizirao humanitarnu akciju za pomoć siromašnim studentima u Bosni i Hercegovini za koje se brine zaklada “Za mudrost i plemenitost-pro sapientia et clementia”. Za ovu prigodu iz domovine je došao dr. don Tomislav Mlakić, ravnatelj Nacionalnog katehetskog ureda Bosne i Hercegovine.

Don Tomislav je slavio Svetu misu na prvu korizmenu nedjelju u prepunoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića i na humanitarnom ručku u Hrvatskom centru prenio poruku i zahvalnost predsjednika Zaklade mons. Pere Sudara, pomoćnog biskupa vrhbosanskog i promicatelja katoličkog školstva u Bosni i Hercegovini.

U svojoj poruci biskup Sudar je, u ime studenata, njihovih obitelji i članova Upravnog vijeća Zaklade, zahvalio Hrvatima Melbournea što su, uz druge donatore, omogućili Zakladi da u ovoj godini podijeli 100 stipendija siromašnim studentima koji studiraju u Bosni i Hercegovini. Na poseban način je, za njihovu zauzetost u organizaciji ove plemenite akcije dobrote i potpore studentima u Bosni i Hercegovini, zahvalio vrhbosanskim svećenicima vlč. Josipu Vranješu i vlc. Luki Pranjiću, hrvatskim zajednicama u Sunshineu i Geelongu, gosp. Milenku Juričeviću, gosp. Peri Crncu, gosp. Paulu Sariću i Folklornom društvu Hrvatska zora. “Mi u Zakladi smo čvrsto uvjereni da je, u ovome povijesnome trenutku važnije od svega sačuvati dio mladoga naraštaja koji ce biti zalog opstanka hrvatskoga naroda u ovoj zemlji pradjedova. To nije nikada bilo moguće, a danas pogotovo, bez materijalne potpore onima koji je trebaju”, naglasio je biskup Sudar.

Zahvaljujući župljanima župe sv. Leopolda Bogdana Mandića koju vodi vrhbosanski svećenik vlc. Josip Vranješ, Folklornom društvu Hrvatska zora, medijskoj potpori Hrvatskog vjesnika, Hrvatskog radija Melbourne i Hrvatskog radija Geelong, brojnim donatorima i volonterima, ove godine je prikupljeno vise od 30 000 australskih dolara. Ova vrijedna donacije ce pomoći zakladi “Za mudrost i plemenitost-pro sapientia et clementia” da nastavi svoju plemenitu misiju pomaganja siromašnim studentima u Bosni i Hercegovini.