Ljubav na djelu

Ovu cijelu godinu Papa Franjo proglasio je Misijskom godinom u cijelom svijetu.

Prema riječima s. Marinele Zeko u dogovoru s župnikom preč. Markom Tomićem, odlučeno je da se nešto konkretno uradi za misije.

Ovaj projekt podržava i OŠ Marko Marulić, točnije djeca sekcije „Socijalno-karitativne“ koju vodi s. Marinela.

Dogovoreno da će se praviti domaći pekmez od šljiva i druge slastice koji će biti ponuđeni kupcima koji će na taj način pomoći misijsku postaju na Haitiju koju su 24. rujna pogodile velike poplave sa smrtnim posljedicama i velikim materijalnim štetama.

U tom misijskom području djeluju sestre Služavke Maloga Isusa među kojima je i s. Ana Uložnik iz ramskog kraja.

Pripreme, kuhanje i spravljanje pekmeza od šljiva realizirano je u subotu, 28. rujna u prekrasnom krajoliku, gdje su učenici i oni malo stariji, uz pjesmu i smijeh vrijedno radili od jutarnjih sati pa sve do večeri.

Planirana misijska izložba je 6. listopada ispred crkve Presvetog Srca Isusova u Prozoru. Osim domaćih slastica naći će se i drugih stvari.

Ovaj projekt podržava Medijski Centar Vrhbosanske Nadbiskupije, Nadbiskupijski centar za Pastoral mladih Ivan Pavao II, župni ured Prozor.

Također, zahvala ide i obitelji Slavka i Ane Jurić koji su ustupili svoje imanje Mlin u Ljubuncima  i drugo potrebno za realiziranje projekta.

Ovaj projekt ima za cilj u mladima razvijati osjećaj i blizinu za druge. Konkretnije pokazati ljubav na djelu.

s. Marinela Zeko