Natjecanja Vjeronaučna Olimpijada 2020.

Poštovani vjeroučitelji!

Na stranici Katehetskog ureda  nalazi se popis škola i središta u kojima će se održati natjecanje. Molimo Vas pogledajte i ukoliko imate primjedbi ili propusta s naše strane, isključivo šaljite na e-mail adresu vjeronaucnaolimpijada2018@gmail.com.

Želimo vam uspjeh u pripremanju za natjecanje.

Škole – domaćini Županijskog natjecanja

 

Cijenjeni vjeroučitelji, u prilogu na web stranici je Građa za VO 2020.  za Županijsko i državno natjecanje. Molimo vas pažljivo pročitajte upute na stranici broj 3. Ukoliko imate nejasnoća pišite na služeni email vjeronaucnaolimpijada2018@gmail.com.

Hvala vam što svojim sudjelovanjem podržavate ovaj projekt.Županijsko natjecanje održat će se 12. ožujka 2020. godine u središtima koje ćemo naknadno objaviti, a državno natjecanje održat će se 27. travnja 2020. godine u Odžaku.

Želimo vam uspjeh i radost u radu i pripremanju.

Građa VO – Županijsko – Državno

 

Poštovani vjeroučitelji, u prilogu je tabela s rezultatima sa školskog natjecanja “Vjeronaučna olimpijada 2020.” izrađen u postotcima koji su rezultat zbroja bodova prva četiri učenika s najvećim brojem bodova a oni čine jednu ekipu i idu dalje na Županijsko natjecanje.

Svima čestitamo na uspjehu! Želimo blagoslov u pripremanju i daljnjem radu.

Rezultati školskog natjecanja – 24. siječnja 2020.

 

Dana, 24.1.2020. u Osnovnoj školi „Novi Travnik „ u Novom Travniku, održano je školsko natjecanje iz vjeronauka. Sudjelovalo je 12 učenika. Nakon rezultata natjecanja formirane su dvije ekipe za daljni tijek natjecanja. Mentor prve ekipe:  prof. Marija Bavrka-Bosnić a mentor druge ekipe:  s. Antonija Lučić. Naravno da je  vjeronaučno natjecanje počelo i završilo  u molitvenom duhu , a sve to je ovjekovječila zajednička fotografija.

Školsko natjecanje u KŠC, OŠ, Sarajevo proteklo je u lijepom ozračju. Učenici su dali sve od sebe i raduju se odlasku na županijsko natjecanje i sklapanju novih poznanstva.

U petak, 24. siječnja 2020. godine u 12.30 sati u 45 osnovnih i 24 srednje škole održano je školsko natjecanje iz vjeronauka pod nazivom Vjeronaučna olimpijada. Na ovoj razini natjecanja uključeno je oko 960 učenika i 80 vjeroučitelja. Zahvalni Bogu za ovaj dar zajedništva, zahvaljujemo i za sudjelovanje u ovom projektu i suradnju svih zaposlenika škola. Tema olimpijade  je Svjedoci radosne vijesti a govori o svetosti i putu ka svetosti te o svecima, blaženicima i uzorima vjere na našem tlu. Nastavak natjecanja nastavit će se na Županijskoj razini i županijskim središtima a održat će se 12. ožujka 2020. godine. Nakon školskog natjecanja prijavljeno je 49 ekipa osnovnih škola i 26 ekipa srednjih škola pod mentorstvom 51 vjeroučitelja laika, 20 vjeroučiteljica redovnica i četiri vjeroučitelja svećenika.

Projekt Vjeronaučna olimpijada živi u Bosni i Hercegovini već treću godinu i bilježi vrlo uspješnu suradnju vjeroučitelja i škole kao i interes učenika za ovo natjecanje. Ove godine je osobito tema zainteresirala učenike jer svetost je poziv svakog čovjeka bez obzira na dob i zvanje. Vjerujemo da će nastavak natjecanja biti uspješan i za to molimo.

 

Cijenjeni vjeroučitelji!

Donosimo vam popis škola prijavljenih za Vjeronaučnu olimpijadu – školsko natjecanje koje će se održati u svim školama 24. siječnja 2020. godine od 12.30 do 13.30 sati. Rezultate ćemo očekivati do 16.00 istoga dana. Ukoliko ima promjena koje nismo evidentirali a koje ste uočili, molimo vas da ih pošaljete. Pitanja za školsko natjecanje primit ćete e-mailom na e-mail škole dan ranije, stoga vas molimo reagirajte odmah ako pitanja nisu stigla do 12.00 sati 23. siječnja. Pitanja ćete umnožiti u onoliko primjeraka koliko je natjecatelja. Dobit ćete i test-rezultate prema kojima ćete ispravljati. Ukoliko imate nejasnoća, pošaljite ih na e-mail vjeronaucnaolimpijada2018@gmail.com.

Želim vam uspješne pripreme i radost Božića a Novu 2020. godinu blagoslovljenu.

s.Vlatka Dujmović

 

Zaporke

Lista poretka

Škole prijavljene za školsko natjecanje 24. siječnja 2020.