Spot himne

Spot himne susreta mladih s papom Franjom

„Stopama mira“ naslov je himne mladih za susret s papom Franjom u Sarajevu.

U organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“  pjesmu su napisali i uglazbili članovi četiri glazbena sastava iz Sarajeva: zbor Emaus, bend Antonius, VIS Emanuel i VIS Jukić. Himna susreta mladih s papom Franjom premijerno je izvedena na ovogodišnjem Uskrfestu u Zagrebu.

„Mladi Bosne i Hercegovine himnom Stopama mira vama, draga braćo i sestre u Hrvatskoj, žele poručiti jedno: Bosna i Hercegovina ima dovoljno čvrsto tlo i za vaše korake tijekom pastoralnog pohoda sv. Oca Franje našoj zemlji. S ciljem da pokažemo zajedništvo Duha Svetoga, himnom koju ste premijerno imali priliku poslušati upravo vi, želimo svijetu poslati poruku mira. Želimo svijetu tijekom posjete pape Franje pokazati da iako mala i još uvijek ranjena zemlja, Bosna i Hercegovina  imaveliko i snažno srce i dovoljno prostora prostora za druge i drugačije“.- poručili su mladi u Zagrebu.

U duhu zajedništva i radosti, ova četiri glazbena sastava snimili su i prigodan video spot za himnu. Spot donosi prelijepe kadrove glavnog grada BiH, domaćina susreta sa sv. Ocem Franjom. Razigranost izvođača, sjajna atmosfera ali i znatiželja građana grada Sarajeva dala je posebnu ljepotu video spota koji možete pogledati na službenoj stranici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ ili putem linka:

Josip Milanović