Međureligijski susret vjeroučitelja i njihovih obitelji

Na susretu su sudjelovali vjeroučitelji sa svojim obiteljima iz Livna, Glamoča, Kupresa, Uskoplja – Gornjeg Vakufa, Bugojna, Jajca, Travnika, Novog Travnika, Viteza, Busovače, Kiseljaka i Zenice. Sudjelovalo je 28 obitelji – sveukupno 98 sudionika. Susret je moderirao don Tomo Mlakić, predstojnik Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelj Nacionalnog katehetskog ureda BK BiH.

Obitelji su pristigle u Etno selo u večernjim satima i na prvom susretu nakon večere, predstavile se jedne drugima. Prvoga dana susreta roditelji su, predvođeni s. Ines Vujica, trosatnu radionicu posvetili obiteljskim vrijednostima. U isto vrijeme, djeca su u svojoj likovnoj radionici, predvođena s. Nedom Kurevijom i nekoliko djelatnika KŠC-s sv. Josip iz Sarajeva, obrađivala teme prijateljstva, obitelji i mira. U poslijepodnevnoj radionici koju su predvodila tri vjeroučitelja (katolik, musliman i pravoslavac) razgovaralo se o iskustvima, mogućnostima i preprekama ekumenskoj i međureligijskoj suradnji vjeroučitelja u sredinama i školama u kojima žive i rade. U isto to vrijeme, djeca su imala svoju glazbenu radionicu.

Drugog dana susreta, sudionici su pogledali predstavu „Partija remija“ u izvedbi obitelji Avdagić, inače glumaca Zeničkog narodnog pozorišta.

Vjeroučitelji vjeruju da će ovakvi susreti pripomoći boljoj i plodnijoj komunikaciji vjeroučitelja koji rade u istim sredinama i istima školama a često se niti ne poznaju.