Iz OŠ Dubravica – Vitez

Od niza aktivnosti koje smo imali u prvom polugodištu u Osnovnoj školi “Dubravica” u Vitezu izdvajamo svetu misu zaziva Duha Svetoga, Dane kruha, odlazak do spomenika poginulim u Krizančevu selu na Dušni dan, uređenje škole za nadolazeće božićne blagdane, prodajnu izložbu adventskih ukrasa i humanitarnu akciju za pomoć Haitiju koja je u tijeku.

Dana 11. rujna 2015., nakon završenog prvog tjedna nastave, učenici naše škole su se, s nastavnicima i vjeroučiteljima, uputili u filijalnu crkvu sv. Leopolda u Dubravici na svetu misu zaziva Duha Svetoga. Misno slavlje predvodio je župni vikar u Vitezu fra Ivan Kasalo. Učenici su čitali misna čitanja i molitvu vjernika, a pjevanje i sviranje organizirali su ravnateljica škole Olga Krezić i vjeroučitelj. Na kraju misnog slavlja izmolili smo Himan Duhu Svetomu.
Na početku listopada učenici naše škole sudjelovali su na školskoj, općinskoj i županijskoj smotri Dana kruha i plodova zemlje.
Dana 8. listopada je bila školska i općinska smotra u Vitezu, 9. listopada županijska smotra u Kiseljaku, a našu školu predstavljali su učenici vjeronaučne sekcije s ravnateljicom, učiteljicom Tanjom Vuleta i vjeroučiteljem.
Svetkovinu spomena na pokojne, odnosno Dušni dan, obilježili smo odlaskom svih učenika i nastavnika do spomenika poginulim braniteljima u Krizančevu selu, gdje smo upalili svijeće, izmolili molitvu za pokojne i otpjevali pjesmu Krist na žalu…
Krajem studenog, pred prvu nedjelju došašća, počeli smo s uređenjem škole za božićne blagdane, Sv. Nikolu i prodajnu izložbu adventskih ukrasa.
Naime, 4. prosinca, u amfiteatru škole održana je prigodna priredba, a nakon nje prodajna izložba adventskih ukrasa za čije uratke su najzaslužnije  učiteljice razredne nastave. Prikupljena sredstva namijenjena su kupovini kopir-aparata.
U školi je u tijeku humanitarna akcija za pomoć Haitiju, koje organiziraju sestre s Gromiljaka.
Sve ovo činimo da učenici usvoje istinske kršćanske vrijednosti i otkriju ljepotu slavlja Boga kroz razne aktivnosti.

Učenici, djelatnici i vjeroučitelji Osnovne škole “Dubravica” žele vam Čestit Božić i blagoslovljenu 2016. godinu.
Bernard Heraković, vjeroučitelj