Posjet učenika OŠ Kupres Travniku, Zenici, Sarajevu i Visokom

U četvrtak, 11.svibnja 2017. godine učenici devetih razreda s Kupresa bili su u jednodnevnom posjetu katoličkim centrima.

Krenuli smo iz Kupresa u 08:00 sati u pratnji našeg ravnatelja Marka Tovila, razrednika Ivice Čolića i Josipe Čolić, vjeroučitelja Daria Jakovljevića i župnog vikara Ivana Ivančevića. Naše prvo odredište bio je Travnik, gdje nas je dočekao rektor vlč. Željko Marić koji nas je proveo kroz sjemenišnu crkvu te nas upoznao s poviješću crkve. Zatim smo se spustili do kripte gdje se nalazi grob sluge Božjega Petra Barbarića i onda smo još malo razgledavali Katolički centar.

Iz Travnika smo otišli u Zenicu u Katolički školski centar Sv. Pavao.U centru su nas dočekali direktorica Biljana Abramušić i pedagoginja  Žana Topalović Tomić. U njihovom društvu upoznali smo povijest i rad samog centra. Potom smo razgledali   njihove diplome i pehare osvojene  na raznim natjecanjima: sportskim, plesnim, umjetničkim itd.

Što smo se više približavali idućem odredištu, uzbuđenje je sve više raslo. Kad smo došli u Sarajevo, otišli smo u KŠC Sv. Josip. Tamo su  nas  dočekali  ravnatelj Katoličkog školskog centra vlč. Mario Ćosić i direktor KŠC-a Vatroslav Čelar. Proveli su   nas  kroz centar. Nakon obilaska centra i organiziranog ručka, uputili smo se prema katedrali Srca Isusova. Zatim smo dobili slobodno vrijeme za obilazak grada.

U povratku smo posjetili Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom. U obilasku Franjevačke gimnazije domaćin nam je bio fra Zvonko Miličić. Prvo što smo posjetili bila je nanovo izgrađena dvorana za učenike. Potom smo se zaputili prema knjižnici, učionicama, kabinetima i ostalim uredima centra. Visoko nam je bilo posljednje odredište jednodnevnog izleta Katoličkim centrima.

Valentina Mioč i Ivana Smoljo IX.b