Sv. Nikola stigao u Gromiljak

U osnovnoj školi Gromiljak, u prijepodnevnim satima sav ambijent bio je u svečarskom duhu. Naime, ravnateljica škole Lucija Franković, s nastavnim i pomoćnim osobljem i ove godine organizirala je Nikolinjsku priredbu.

Posebnu čar, veselje i razdraganost nikolinjskoj priredbi doprinjeli su oni najmanji. Uz kreativnost s. Danice Bilić, koja radi u spomenutoj školi, osjetio se duh radosti, veselja, ali i Božije prisutnosti. Svečana priredba započela je točno u podne. Na samom početku ravnateljica škole izrazila je svima dobrodošlicu i želju da se osjećaju ugodno i radosno. Nakon pozdravnih riječi uslijedio je svečani dio priredbe gdje su učenici pokazali svoju kreativnost, maštu, radinost, ali i Božje talente na kojima svakodnevno rade kako u školi tako i u svojim obiteljima. Pri samom koncu priredbe uz pjesmu djeca su dočekala sv. Nikolu, koji nije krio radost što se opet nalazi s njima. Sv. Nikola rekao je, da je iz ove škole primio tri pisma. Prvo pismo je primio od ravnateljice škole, koja je napisala kako su djeca iz ove škole najbolja. Drugo pismo stiglo je od s. Danice Bilić, koja je napisala kako su učenici ove škole bili aktivni u pomoći našim misionarima, a treće pismo stiglo je od jednog učenika Josipa, koji je zamolio sv. Nikolu da čuva njegovu mamu i tatu.
Nakon riječi sv. Nikole uslijedila je podjela paketića za one najmlađe. Na koncu priredbe ravnateljica škole gospođa Lucija zahvalila se svim nastavnicama i nastavnicima, pomoćnom osoblju, s. Danici Bilić, i župniku u Deževicama don Marinu Mariću.
Nakon završnih pozdrava uslijedilo je zajedničko druženje u prostorijama škole.

s. Danica Bilić, vjeroučiteljica