Advent u Zoviku

Učenici JU Jedanaeste osnovne škole iz Zovika su, sa svojim nastavnicima, ravnateljem i stručnim suradnicima u školi,pokrenuli akciju pravljenja adventskih vijenaca.

Cilj je bio pokazati vještine i mogućnosti u umjetničkom izražavanju, a sredstva od prodaje upotrijebit će se za financiranje ekskurzija, posebno za učenike slabijeg imovinskog stanja. Također, dio će se sredstava utrošiti za božićni posjet staračkom domu u Boderištu.

Prodaja se vijenaca održala na prvu nedjelju došašća ispred župnih crkava u Zoviku, Boću i Brčkom. Učenici su se aktivno udružili u izradi i pokazali zavidan osjećaj za lijepo. Iako je napravljena poprilična količina, ispred crkava je tražen vijenac više. Uz prodaju vjernicima, veliki su adventski vijenci napravljeni za više župnih crkava.

Želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom projektu, posebice nastavnicima koji su odvojili puno svoga vremena u radu s djecom, kao i tvornici svijeća DM commerce iz Odžaka koja je donirala 100 kompleta adventskih svijeća. Kako je sve izgledalo, pogledajte u galeriji.

Ivan Šarčević, vjeroučitelj