Dani kruha i zahvalnosti u Domaljevcu

U OŠ Braće Radića u Domaljevcu obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Našlo se izobilje plodova koje je posavska plodna ravnica iznjedrila. Širio se miris kruha u šarolikim izdanjima pletenica, košarica, zvijezda, srca, ptičjeg gnijezda, pogače, raznih kiflica… koje su marne mamine i bakine ruke s puno ljubavi i kreacije oblikovale, praćene pogledima nestrpljive djece. Hol škole je raskošno ukrašen, a jedan, posebno omiljen stol je mamio radoznale, širio miris slastica i kolača koje smo nakon blagoslova kušali i dijelili u razdraganom zajedništvu.

Vrhunac zahvale bilo je euharistijsko slavlje u župi sv. Ane u Domaljevcu. Uz prigodnu molitvu vjernika, prinos darova i meditacije o kruhu, djeca su izvela kratki igrokaz „Voćnjak“ i prenijeli snažnu poruku da se svađom tko je bolji, tko vrjedniji ili važniji, ništa ne dobiva, svako voće je korisno, slasno, poželjno i potrebno čovjeku i svi zajedno u ljubavi i međusobnom poštovanju možemo dati ono najbolje od sebe na dobro svih drugih.

S posebnom zahvalom smo pristupili euharistijskom stolu i blagovali kruh života, a na kraju je svako dijete dobilo blagoslovljenu jabuku i bombone da ponesu kući i podijele s ostalim ukućanima.

s. Ana Oršolić, vjeroučiteljica