Medijska radionica za maturante iz Žepča

U srijedu, 17. listopada u Srednjoj mješovitoj školi „Žepče“ u Žepču, djelatnici Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije (MCVN), održali su medijsku radionicu za učenike tehničare cestovnog prometa, ovogodišnje maturante.

Na radionici je sudjelovao 21 učenik, a djelatnike MCVN-a Davora Krajinovića i Josipu Prskalo dočekao je vjeroučitelj Branko Radoš.

Susret je započeo predstavljanjem djelatnosti Katoličkog tjednika, portala Nedjelja.ba i samog Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije.

Potom je uslijedilo upoznavanje te predstavljanje radionice koja se sastoji iz dva dijela. U prvom dijelu učenici su se, kroz igru i prezentaciju s konkretnim primjerima, upoznali s osnovama pisanja vijesti te su imali priliku primijeniti usvojeno znanje u praktičnom dijelu samostalnog pisanja vijesti u skupinama, koje su po završetku čitali i zajedno komentirali.

Potom su im predstavljena osnovna pravila kada je riječ o fotografiranju što je bilo potkrijepljeno brojnim primjerima. Nakon teorijskog dijela učenici su imali zadatak napraviti nekoliko fotografija i kao grupa predstaviti najbolju koju je edukator pogledao i prokomentirao uz savjete što se može poboljšati.

Djelatnici MCVN-a na kraju susreta zahvalili su upravi škole na mogućnosti za realiziranje radionice, vjeroučitelju Branku te naravno učenicima koji su aktivno sudjelovali i pokazali zainteresiranost. (nedjelja.ba)