Misijska prodajna izložba „Ljubav na djelu“ u župi Prozor

U župi Presvetog Srca Isusova Prozor kao što je i najavljeno, u nedjelju 6. listopada u vremenu prije i poslije završetka sv. Misa, na trgu dr. Josipa Stadlera upriličena je prodajna izložba.

Uz suradnju svećenika, časnih sestara, vodstva osnovne škole, mladi i oni malo stariji župljani i župljanke zajedno s drugim ljudima otvorenoga srca marljivo su pripremali i izložili raznovrsne poslastice pred župnom crkvom i ponudili ih nazočnima.

Tako su se na štandovima našle proizvodi od šljive (domaći pekmez), kolači, drugi jesenski plodovi, odjevni predmeti …

Prihod ostvaren prodajom i darovima nazočnih namijenjen je potrebama misija Služavki Maloga Isusa koje dijeluju na Hajitiju, gdje kao misionarka već nekoliko godina djeluje i s. Ana Uložnik iz župe Rama-Šćit.

Organizatori ove plemenite akcije zahvali su svima na velikodušnoj pomoći za potrebite ljude u misijskim područjima.

Kako je mjesec listopad proglašen izvanrednim misijskim mjesecom, s. Marinela Zeko, vjeroučiteljica i voditeljica karitativno-socijalne sekcije OŠ Marka Marulića, rekla je kako je planirano da u svakom tjednu bude realizirana po jedna animacijska aktivnost vezana na Misije. Prvi tjedan protekao je u pripremama za ovu izložbu (prikupljanje i priprema plodova jeseni), a u idući je planiran kao molitveno animacijski tjedan.