Dani kruha u osnovnoj školi „Gromiljak“

U četvrtak, 10. listopada 2019. godine, u Osnovnoj školi „Gromiljak“ upriličeno je slavlje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Slavlje i radost ovog najslađeg dana u školskoj godini započelo je već u srijedu, 9. listopada, kada su djeca, potaknuta svojim učiteljicama i razrednicima, donijela u školu slatke i slane delikatese koje su spremili zajedno sa svojim roditeljima, bakama, strinama ili sekama.

Najprije se u razredu odlučilo što će biti za izložbu, a što za instant degustaciju, te se pristupilo ukrašavanju izložbenog mjesta svakog pojedinog razreda. U četvrtak u podne upriličen je kratki prigodni program kojeg su pripremila djeca sa vjeroučiteljicom i učiteljicama, a potom je župnik, vlč. Ilija Karlović, nakon upućene riječi okupljenima, blagoslovio izložene plodove, kruhove, peciva i druge umjetničke radove naših mama i baka.

Slavlje je nastavljeno u učionicama i zbornici sa sviješću i zahvalnošću da smo od Boga primili blagoslov za rad naših ruku u kojem imamo priliku uživati.

s. M. Jelena Jovanović, vjeroučiteljica