Državna i svehrvatska smotra „Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje“

U Kutini je, pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog Sabora, Udruge Lijepa naša, Grada Kutine i lokalne turističke zajednice, 13. listopada 2019. održana 28 svehrvatska smotra Dani kruha-dani zahvalnosti za plodove zemlje.

U 10:00 sati, na Trgu, dr. Franje Tuđmana, bilo je svečano otvaranje Smotre te je izveden kulturno-umjetnički program. Zatim  je na gradskom Trgu upriličena procesija sa predstavnicima svih sudionika na Smotri te slavljena Sveta Misa koju je predslavio vlč. Mato Draganović. Po završetku Svete Mise upriličena je prezentacija i razgledavanje plodova zemlje svih sudionika.

Na Smotri se predstavilo više škola, dječjih vrtića iz Republike Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine, među kojima je po drugi put i Osnovan škola „Žepče“, zajedno sa svojim učenicima 8 razreda i vjeroučiteljicama s. Željkom Lukač i s. Slavicom Tubak. Uz tradicionalna jela žepačkoga kraja, učenice su se potrudile za ovu prigodu obući i narodne nošnje.

Slike i dojmovi učenica govore najviše.

s. Željka Lukač, vjeroučiteljica OŠ „Žepče“

Tanja Dundjer

U Kutini mi je bilo jako lijepo. Razgledali smo grad,večerali,upoznali nove prijatelje… Ujutro smo se poslije doručka spremile u nošnje i išle zajedno sa sestrama uređivati naš štand. Kada smo ga uredile bilo je razgledavanje štandova i sveta misa. Nakon svega toga spremile smo se i uputile kući. Bilo je to jedno jako lijepo iskustvo i drago mi je sto smo baš mi bile izabrane za njega.