Nastava na daljinu

Sve mogu u Onome koji me jača (Fil 4,13)

U novonastalim okolnostima zbog nekog virusa COVID-19, morali smo reorganizirati gotovo sve svoje obveze od onih poslovnih pa do onih obiteljskih i prijateljskih.

Pred nas vjeroučitelje, kao i pred sve prosvjetne radnike, stavljen  je novi izazov-nastava na daljinu ili kako je još zovemo online nastava.

Moram priznati mnogi od nas se nisu susretali s ovim načinom nastave do sada ali isto tako još više moram priznati da smo se u novim okolnostima odlično snašli, brzo organizirali i ponudili ono najbolje što u ovom trenutku možemo.

Na različite načine pokušavamo učenicima približiti gradivo, a da u isto vrijeme ono bude zanimljivo, edukativno i ne previše opširno.

Tako se grupa vjeroučitelja iz BiH na čelu s don Tomom Mlakićem i Katehetskim uredom BK BiH odvažila  na posao izrade online lekcija iz vjeronauka. Prvo su to bile video lekcije koje smo samostalno izrađivali i postavljani na stranicu https://skole.sum.ba/, a onda smo se dali i na snimanje TV lekcija u suradnji s RTV HB koje naši učenici mogu pogledati na spomenutoj televiziji.

Bio nam je to jedan novi izazov na koji smo odgovorili s dosta ljubavi, radosti, truda, odvojenog slobodnog vremena ali sve na radost i zadovoljstvo naših učenika.

Osobno me raduje što sam dio Tima koji se odvažio na ovaj posao. Pokazali smo da u kratkom  vremenu mi vjeroučitelji možemo našim vjeroučenicima ponuditi  zanimljiv način učenja vjeronauka i tako im u ovom vremenu beznađa i sveprisutnog straha dovesti Krista kroz online učionice.

I završit ću kao što sam i počela Sve mogu u Onom koji me jača  te tako spremno odgovoriti na sve izazove koje život pred nas pruža i u svima njima pronalaziti ono što služi na dobro ljudima i slavu našeg Oca nebeskoga.

Vjeroučiteljica Mandalena Trgovčević