Zaziv Duha Svetoga i blagoslov djece za novu školsku i vjeronaučnu godinu u Gromiljaku

U nedjelju 10. rujna 2023. godine u župi Imena Marijina – Gromiljak, za vrijeme pučke svete mise upriličen je zaziv Duha Svetoga i blagoslov djece za novu školsku i vjeronaučnu godinu. Svetu misu predslavio je župnik Marko Mikić, tijekom kojem je molio za djecu, roditelje i sve koji su uključeni u odgoj djece i mladih.

Za ovu prigodu pročitana je poruka upućena djeci, roditeljima, svećenicima, redovnicima i vjeroučiteljima laicima od predsjednika Vijeća za katehezu i novu evangelizaciju BK BiH od biskupa Petra Palića.

Molitvu vjernika pročitali su predstavnici roditelja, prvopričesnika, krizmanika, ministranata, srednjoškolaca, animatora i nastavnika.

Uslijedio je prinos darova. Školarci su uz prigodne molitve prinijeli školsku torbu i loptu, krsnu svijeću, bibliju, razne uđbenike i slatkiše.

Na kraju mise okupljena vjernička zajednica otpjevala je zaziv Duha Svetoga, zatim je župnik Marko blagoslovio djecu i njihove torbe i molio molitve za ovu prigodu.

Slavlje svete mise pjevanjem i sviranjem uljepšali su mladi zajedno sa sestrama s. Jelenom Jovanović i s. Marinelom Zeko. (kta/s.m.z.)

s. Marinela Zeko, vjeroučiteljica