Kerubini u Sarajevu

Marljivi učenici vjeronaučne sekcije „Kerubini“ povodom godišnjeg izleta krenuli su u Sarajevo pod vodstvom vjeroučitelja Ivice Bajo.

Vrijeme je brzo teklo pa smo mi brzo stigli u toplo i sunčano Sarajevo.

Došavši tamo brzo smo na Marijin Dvoru posjetili prelijepu crkvu koja je trebala biti katedrala. Crkva je posvećena sv. Josipu poočimu Isusovom. Župnik don. Luka Brković srdačno nas je primio i objasnio nam je zanimljivu povijest crkve. Crkvu je gradio naš travničanin i drugi nadbiskup Vrhbosanski dr. Ivan Šarić. Vidjeli smo i kriptu (skrivenu grobnicu) nadbiskupa dr. Ivana Šarića koji je tu pokopan. Župnik nam je podijelio neke darove i pošli smo u Misijsku središnjicu BiH. Tamo je vjeroučitelj sestri Fidelis Lučić predao novce od misijskih krunica koje smo prodavali. Mi smo također dobili darove koje su napravili djeca u Africi. Saznali smo da je jedna naša sestra Marta porijeklom iz Travnika otišla u Afriku kao misionarka. Zatim smo pošli u samostan Kćeri Božje ljubavi gdje nas je primila sestra Elvira koja nam je pokazala crkvu koja je u sklopu KŠC „Sveti Josip“. Sestra nam je govorila kako su naše blaženice Drinske mučenice također pripadale redu Kćeri Božje ljubavi. Šetnjom ulicom sreli smo bivšeg profesora don. Juru Babića grčkog i latinskog jezika u našoj gimnaziji. Don. Jure nas je počastio ručkom na Baščaršiji kod „Želje“. Veseli i nasmijani krenuli smo na poznatu Baščaršiju gdje smo se slikali i naravno izradili sliku koja će nam ostati u sjećanju. Na kraju smo posjetili Vrhbosanski nadbiskupski ordinarijat u kojem živi kardinal Vinko Puljić.

                Umorni, ali prepuni veselog duha čekali smo autobus koji je u veoma brzom vremenu došao. Taj izlet je jedno predivno iskustvo koji su doživjeli članovi vrijedne vjeronaučne sekcije Kerubini. Prepuni novih dojmova stigli smo u naš raskošni Travnik.

Vjeroučenice: Andrea Filipović i Martina Đotlo – VII.b