Kateheze za susret mladih s Papom Franjom

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ proteklih mjesec dana radio je na pripremnim katehezama za mlade.

MLADI I PAPA FRANJO U SARAJEVU- KATEHEZE ZA SUSRET MLADIH S PAPOM FRANJOM

Draga braćo i sestre, želim vam objaviti da ću u subotu, 6. lipnja, doći u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine. Već sad vas molim da molite da moj posjet tim dragim ljudima bude ohrabrenje katoličkim vjernicima, da posije dobro i da pridonese učvršćenju bratstva i mira, međuvjerskog dijaloga i prijateljstva“- još u veljači istaknuo je papa Franjo te unio veliku radost za Crkvu u BiH al i iza cijeli hrvatski narod koji živi u njoj.

U iščekivanju pastoralne posjete pape Franje Bosni i Hercegovini, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ proteklih mjesec dana radio je na pripremnim katehezama za sve mlade na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske ali i zemalja u regiji kako bi se kroz četiri teme (kateheze) pripremili za susret s papom Franjom te se duhovno obogatili za ovaj povijesni trenutak.

Osim četiri kateheze na teme: Bogu posvećeni život, Mir i pomirenje, Međureligijski dijalog, Mladi za budućnost u knjižici kateheza prigodnim tekstom sve mlade na susret s papom Franjom, poziva i uzoriti Vinko kardinal Puljić, kao i Mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki koji je u uvodnom dijelu kateheza istaknuo: „Papa Franjo posebno je blizak mladima te će se i ovom prigodom susresti s njima poslije sv. mise u popodnevnim satima. Za ovaj radosni susret mladi iz Bosne i Hercegovine i okolnih zemalja žele se posebno pripremiti. Mjeseci travanj i svibanj poslužit će im za daljnju  pripremu pomoću kateheza.“- naglasio je u pregovoru mons. Semren.

Pored četiri kateheze, sadržaj knjižice čini i himna mladih za susret s papom „Stopama mira“ koju su napisali i uglazbili članovi četiri benda s područja grada Sarajeva- Emaus, Antonius bend, VIS Emanuel i VIS Jukić.

Tu su također predstavljene i brojne aktivnosti  mladih katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini s prigodnim tekstovima i fotografijama.

Svim župama, katehetama na području Bosne i Hercegovine, kao i župama u Hrvatskoj te zemljama regije, knjižice kateheza poslati ćemo putem pošte, dok online verziju kateheza možete pogledati i na stranici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ ( www.mladicentar.org ) te ju preuzeti.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” ovom prilikom zahvaljuje se autorima kateheza: Bogu posvećeni život- s. Pia Herman, Mir i pomirenje- don Danijel Vidović, Međureligijski dijalog- Petar Marković, Mladi za budućnost- s. Kristina Marijanović, kao i suradnicima koji su poslali tekstove o radu mladih u svojim biskupijama: fra Daniel Rajić, don Mladen Šutalo, Marija Trogrlić, Marijana Mikulić i s. Marina Perić.

Josip Milanović