Sveta Misa za početak nastavne godine u župi Prozor

Nakon ljetog odmora počela je nova nastavna i vjeronaučna godina 2015./2016.

U nazočnosti vjernika, učenika, roditelja, nastavnika, profesora, vjeroučitelja, odgojitelja … početak nove godine u župi Presvetog Srca Isusova Prozor obilježen je slavljem svete Mise.

U nedjelju, 13. rujna, euharistijsko slavlje u župnoj crkvi s početkom u 9:30 sati predslavio je župni vikar vlč. Andrej Lukanović.

U prigodnoj propovijedi, na temelju svetopisanskih tekstova pozvao je nazočne da se nedaju zavesti sotoninim lažima, a propovijed je završio kratkom suvremenom meditacijom – Što ljudi kažu, tko je Sin Čovječji?

Svečanosti euharistijskog slavlja svojim pjevanjem, sviranjem, ministriranjem, čitanjem, prinosom darova pridonijeli su djeca i mladi župe Prozor odnosno vjeroučenici i vjeroučenice osnovne i srednje škole, prozorski bogoslovi uz svekoliku organizaciju i suradnju župnika, župnog vikrara, redovnica i vjeroučitelja.

Prigodna čitanja pročitala je vjeroučenica Josipa Brekalo i vjeroučiteljica Željana Jozić.

U Prinosu darova sudjelovali su slijedeći vjeroučenici: Vlado Ćališ, Jakov i Dominik Ivančević, Mario Anđelić, Mihael Beljo i Antun Petrović. Isto tako sudjelovalo je i šest vjeroučenica odjevenih u narodnim nošnjama i to: Julia Biloš, Anamarija Ćurić, Marijana Šarčević, Martina Škarica, Nada Krešo i Nevenka Tokić.

Prigodni psalam i liturgijsko pjevanje tijekom slavlja sv. Mise animirali su članovi Zbora mladih predvođeni s. Olgom Kikić, SMI.

Prije završnog blagoslova i otpusta naroda, vlč. Andrej „poškropio“ je učeničke torbe.

U vremenu prije početka sv. Mise vjernici su pred više svećenika imali priliku pristupiti sakramentu sv. Ispovijedi.

Polaznici osnovne i srednje škole te studenti, za početak nove nastave i vjeronaučne pripremali su se kroz dane Trodnevnice u vremenu od 3. do 5. rujna. Slavlja sv. Misa predslavili su mjesni župnik Stipo Knežević i župni vikar Andrej Lukanović, a nazočni su imali priliku pristupiti sakramentu sv. Ispovijedi.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić, vjeroučitelj