Zaziv Duha Svetoga u župi Presveto Trojstvo – Novi Travnik

Misnim slavljem i zazivom Duha Svetoga u crkvi Presvetog Trojstva u Novom Travniku u nedjelju, 7. rujna 2018., blagoslovljeni su školski počeci djelatnika, učenika i roditelja ove župe.

Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Anto Ledić, župnik, a  pod misom pjevao je dječji zbor pod vodstvom s. Silvije Nikolić.

Na početku misnog slavlja uslijedila je molitva učenice Bogu, u čije smo se ime i okupili:

Danas smo došli, Bože, u tvoj Dom i naš

Moleći, da nam po svom Duhu, blagoslov svoj daš.

Zna se, pred nama je jedna školska i vjeronaučna godina cijela.

A mi smo se okupili oko svetog Stola

da se nahranjeni Božjom riječju i euharistijskim kruhom,

s nama obnovi naša škola cijela.

Duha svoga, nek nam Bog, svakodnevno šalje,

Tako ćemo rasti željom za znanjem i odgojem,

radom i zalaganjem sve dalje i dalje.

Duh mudrosti i savjeta neka vodi drage naše učitelje,

tako ćemo i mi bolje shvaćati.

Stoga, otvorimo srca svoja za nebeske dare!

S Isusom i njegovom Majkom

Kročiti hrabro kroz ove dane.

Prinos darova uključivao je četir ivažna elementa za život: lopta, Biblija, voda i vino koje su prinosili učenici trećih razreda osnovne škole Novi Travnik.

Vrhuncu euharistijskoga slavlja, primanje Isusa pod prilikama kruha, pristupili su brojni učenici i drugi nazočni vjernici ponijevši Isusa u svoje obitelji i školsku svakodnevnicu koja, hranjena vjerom u Isusovu ljubav prema čovjeku, biva plodonosnija dobrim djelima, u poteškoćama lakša, a u življenju toplija i radosnija.

Na koncu je župnik izmolio završni blagoslov,blagoslovio školske torbe, sve nazočne i  u svoje ime djelatnicima i učenicima, kao i svima okupljenima, poželio blagoslovljen početak nove školske godine i pozvao sve na marljivost: i prema učenju i prema profesorima, a profesore pozvao na ljubav prema učenicima jer samo takav pristup donosi Božji blagoslov u život pojedinca, u životu čenika i u život našeg grada