Sveta misa i zaziv Suha Svetoga za početak nove katehetske i školske godine u župi Prozor

Nakon ljetog odmora na prostoru ramskoga kraja započela je nova nastavna i vjeronaučna godina.

Danas, 16. rujna na Dvadesetčetvrtu nedjelju kroz godinu u nazočnosti vjernika, učenika, roditelja, nastavnika, profesora, vjeroučitelja, odgojitelja … početak nove školske, ali i katehetske godine u župi Presvetog Srca Isusova Prozor obilježen je slavljem svete Mise i Zazivom Duha Svetoga.

Uz koncelebraciju dva domaća sina Franje Tomića i Milana Ivančevića, slavlje sv. Mise s početkom u 9:30 sati predvodio je i tijekom njega propovijedao prozorski kapelan Stjepan Didak.

U svečanosti euharistijskog slavlja svojim pjevanjem, sviranjem, ministriranjem, čitanjem, prinosom darova pored ostalih sudjelovali su djeca i mladi župe Prozor.

Prigodna čitanja pročitale su jedna majka i srednjoškolka, a prigodni psalam otpjevala su dva brata blizanca osnovnoškolca.

U sklopu svoga obraćanja nazočnima, kapelan Stjepan pokazujući jabuku, kruncu, loptu i križ, izrekao je promišljanja vezana za savjest, zajedništvo, radost, nadu, Kristov križ kao znak uspjeha …

Krsnu svijeću, bibliju, loptu i školsku torbu i loptu, latice cvijeća i učenički imenik tijekom Prinosa darova prinijela je jedna majka, vjeroučiteljica i osnovnoškolci.

Slavlje sv. Mise svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su su članovi župnog Zbora mladih predvođeni s. Marinelom Zeko, SMI, voditeljicom zborova i katehisticom u župi.

Tekstove prigodne Molitve vjernika i Prinosa darova pročitali su osnovnoškolci i jedan vjeroučitelj.

Poslije popričesne molitve, jedna majka pročitala je Molitvu roditelja za djecu, a tekst Zaziva Duha Svetoga jedan ministrant.

Prije završnog blagoslova i otpusta naroda, kapelan je prošao crkvom škropeći nazočne vjernike.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić, vjeroučitelj