Novi Travnik: Polaganje stručnog ispita

U četvrtak, na blagdan sv. Nikole Tavelića 14. studenog 2019. u OŠ “Novi Travnik” naše dvije vjeroučiteljice, s. Ivana Džambas i Ivona Arežina, polagale su i vrlo uspješno položile stručni ispit. Sestra Ivana je vjeroučiteljica u “Prvoj osnovnoj školi” u Bugojnu, a Ivona u OŠ Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” u Travniku.

Izvedbu nastavnog sata vjeroučiteljice su održale u sedmom razredu u nazočosti članova povjerenstva za polaganje stručnog ispita. Nazočili su: gosp. Anto Zirdum, predstavnik Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture e i športa, dr.sc. don Tomo Mlakić, predstojnik Biskupijskog katehetskog ureda, te dvije mentorice s. Ivanka Mihaljević i gđa Jelena Tirić.

Nastavnu jedinicu Papa – rimski biskup pripremila je i izvela s. Ivana Džambas, koristeći suvremene i kod djece vrlo prijemljive medije komuniciranja: puzzle, plakat, glazbu, scenski izraz. Uz medije je protkala metode i oblike rada kojima je povezala sadržaje različitih predmeta, i time vjeroučenicima otvorila put uspješne suradnje, a sat učinila zanimljivim i kreativnim. Vjeroučiteljica Ivona Arežina nastavila je u istom razredu izbornu temu s ključnim pojmovima: Vatikan i Bazilika sv. Petra. Istu je obradila na kreativan način koristeći raznolike metode i oblike rada koje su sat vjeronauka učinile zanimljivijim a učenike vodile ka uspješnoj komunikaciji.

Obje vjeroučiteljice nastavljaju svoj rad u školi gdje će stjecati iskustva poučavanja u vjeri. Želimo im uspješan rad a na položenom stručnom ispitu im čestitamo.