Zaziv Duha Svetoga za učenike KŠC „PETAR BARBARIĆ“ Travnik

U utorak, 14. rujna 2021. godine, u 11:30 sati u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage euharistijskim slavljem proslavljen je početak nove školske 2021./2022. godine za učenike Gimnazije i predmetne nastave Osnovne škole.

Misu zaziva Duha Svetoga predslavio je don Jakov Kajinić, duhovnik u Nadbiskupskom sjemeništu „Petar Barbarić“ Travnik. Budući da na današnji dan Katolička crkva slavi Uzvišenje svetog križa, don Jakov je u svojoj homiliji istaknuo tri bitne stavke tog blagdana, a to su Isusovo otkupiteljsko djelo, Njegovo siromaštvo i skromnost te, na posljetku, Njegova žrtva za drugoga. Učitelj Isus je u boli i tišini otkupio čitav svijet, svoj život je provodio u skromnosti i žrtvovao se za čovjeka iz ljubavi prema njemu. Time je don Kajinić želio svakome od nas posvijestiti da zajedničkim radom i trudom doprinosimo općem dobru, da naš svakodnevni život ne prolazi neovisno od drugoga nego, naprotiv, svi smo međusobno povezani i trebamo se uzajamno oslanjati jedni na druge. Nečija nesreća je i moja nesreća, kao što je i nečija sreća moja sreća. Na kraju je učenicima i djelatnicima zaželio uspješan početak nove školske godine.

Za učenike razredne nastave Osnovne škole upriličena je blagoslovna molitva u 13:45 sati koju je također predmolio don Jakov Kajinić. Kroz pjesmu „Isuse, volim te“ i službu riječi učenici su zatražili od Gospodina da ih obdari svojim Duhom, molili su za darove Duha Svetoga.

                                                                           Marija Glavaš, vjeroučiteljica