Trebalo je da Isus ustane od mrtvih

Iv 20, 1-9

Prvog dana u tjednu rano ujutro, još za mraka, dođe Marija Magdalena na grob i opazi da je kamen s groba dignut. Otrči stoga i dođe k Šimunu Petru i drugom učeniku, kojega je Isus ljubio, pa im reče: »Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje ga staviše.«

Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob. Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na jednome mjestu.

Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova. Jer oni još ne upoznaše Pisma da Isus treba da ustane od mrtvih.

Riječ Gospodnja.

Danas se prisjećamo jedinstvenog događaja u povijesti čovječanstva. Možemo li si posvijestiti veličinu i zbilju Uskrsa, te koje značenje ima za cijelo čovječanstvo. On nadvisuje sva ljudska dostignuća koja će ikada biti otkrivena. Uskrs čovjeku daje tako prijeko potrebnu svrhu življenja ovdje na napaćenoj Zemlji. Znajući da ovaj život nije kraj nego put u Vječnost, kršćanin je ispunjen radošću ali i odgovornošću za sve što se događa ovdje i sada. Čvrsto sa nogama na zemlji i pogledom u Nebo budimo istinski svjedoci Radosne vijesti.

Dražen F.