Ja ovcama svojim dajem život vječni.

Iv 10, 27-30
U ono vrijeme: Reče Isus: »Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom. Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke. Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve. Ja i Otac jedno smo.«

Riječ Gospodnja.

Kako čuti Kristov glas u današnjem svijetu? Moderni čovjek je svakodnevno bombardiran informacijama putem masovnih medija, a osobito društvenih mreža. Bez kritičkog promišljana i adekvatnih filtera moderni čovjek je izgubljen i prepušten mainstream mišljenju većine.

U toj buci koja ga okružuje kršćanin se mora osamiti. Mora naći i održati unutarnji mir, kako bi susreo Krista. Susret sa Kristom nam daje sposobnost da odstranimo bitno od nepotrebnog u našim životima. Iako živimo u doba najvećeg napretka čovječanstva i raznih blagodati, čovjek je i dalje nezadovoljan i nesretan, možda više nego ikada prije.  Udalji se od buke modernoga svijeta i povuci u svoju osamu. Tamo ćeš susresti Njega, koji daje život vječni.

Dražen F.