Duhovna obnova za vjeroučitelje – Gromiljak

Godišnju duhovnu obnovu za vjeroučitelje Travničkog i Kreševskog dekanata, u samostanu sestara Služavki Malog Isusa na Gromiljaku animirao je i vodio p. Mato Anić.

Predstojnik Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije don Tomo Mlakić pozdravio je sve prisutne vjeroučitelje i zaželio im dobrodošlicu i osvijestio okupljenima važnost njihovog poslanja.

p. Mato je kroz dva dana, koliko je trajala duhovna obnova, pokušao vjeroučiteljima  približiti važnost osobnog susreta s Kristom, kroz molitvu i meditaciju. Naglasak je stavio kako i koliko je potrebno otvoriti se stvarnosti i realnosti u kojoj živimo, jer je to jedan od preduvjeta za ostvarenje radosti, ali i trajan proces života.

Radionica pod vodstvom don Ante Ledića, ravnatelja Katoličkog školskog centra sv. Pavao u Zenici, gosp. Kenana Hodžića, tajnika Odbora za međureligijsku suradnju i  i rukovoditelja Ureda mladih OMS-a prof. Milana Đukića, bila je jedno lijepo iskustvo i bogatstvo vjeroučiteljima. Kroz multimedijsku prezentaciju i osobna iskustva pokušali su  s vjeroučiteljima  podijeliti iskustvo rada i suživota međureligijske suradnje u gradu Zenici.

Osim predavanja , radionica, vjeroučitelji su imali priliku za sakrament  pomirenja, a zajedno su slavili i euharistiju, koju je predslavio p. Mato.

s. Lidija Kalfić, vjeroučiteljica