Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Prozoru

U petak, 13. listopada u organizaciji OŠ Marka Marulića Prozor je upriličena manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Svečanost je upriličena je u dvorištu škole.

Program je započeo je obraćanjem malenih voditeljica –  Lucije Beljo i Nikoline Franjušić te riječima pozdrava, zahvale i poticaja ravnatelja OŠ Marka Marulića Prozor gosp. Slavka Bilića.

Poslije toga uslijedio je obred blagoslova hrane kojega je predvodio prozorski kapelan i vjeroučitelj Stjepan Didak.

Program svečanosti otvorio je školski zbor Djeca Rame pod ravnanjem nastavnice Biljane Glibo koji je izveo je pjesmu „Kruha, kruha“.

U nastavku programa, učenici nižih odjela izveli su scenski prikaz pod nazivom „Rast sjemena“ te igrokaz „Kruh doborte“.

Kulturno-zabavni dio progmama završio je pjesmom „Kruh, pecivo i kolači“ koju su izvela „Djeca Rame“, zahvalnim i poticajnim govorom voditeljica.

Po završetku programa, uslijedilo je druženje nazočnih, kušanje slastica i plodova zemlje.

Ovom prigodom treba napomenuti, da su u ovoj manifestaciji sudjelovali predvođeni svojim učiteljima, nastavnicima i voditeljeljima sekcija osim učenika i učenica Središnje škole Prozor, te mališani iz prozorskog vrtića Ciciban.

Isto tako u ostvarenju ovoga hvalevrijednoga događaja sudjelovali su i članovi KSC općine Prozor-Rama te časna sestra Marinela Zeko koja je s polaznicima župnoga vjeronauka spremila dvije točke.

Svakako treba još zahvaliti roditeljima, onima koji su osmislili, pripremali i realizirali ovu priredbu te svima onima koji su na neki drugi način pridonijeli ostvarenju ove svečanosti.

Pripredba je imala i humanitarni karakter jer su se ovom prigodom prikupljala novčana sredstva za teško oboljelu djevojčicu Ana Ritu Puljić.

Osim ove svačanosti, u utorak, 10. listopada Dani kruha upriličeni su i u PŠ Lug.

Tekst: Marinko Rumbočić, vjeroučitelj

Foto: OŠ Marka Marulića Prozor